موتور جستجو یا پیمایشگر به طور عمومی به برنامه ای گفته می شود که کلمات کلیدی را در یک سند یا بانک اطلاعاتی جستجو می کند. در اینترنت به برنامه ای گفته می شود که کلمات کلیدی موجود در فایل ها و سندهای وب جهانی ، گروه های خبری، منوهای گوفر و آرشیوهای FTP را جستجو می کند و به کاربران در جستجوی اطلاعات مورد نظر در میان انبوه اطلاعات موجود در شبکه کمک می کند. مانند سایتهایExcite,Google,Yahoo,MSN
در موتور جستجو شما یکواژه ی کلیدی را وارد کرده و برنامه ی جستجو در بانک اطلاعاتی خود به جستجو پرداخته و سایت های مرتبط با موضوع شما را نمایش خواهند داد. البته امروزه بیشتر موتورهای جستجو دارای اطلاعات طبقه بندی شده مانند دایرکتوری ها می باشند و همچنین اکثر دایرکتوری ها قابلیت جستجو مانند موتورهای جستجو را دارند.
سال ها پيش داشتن يک وب سايت براي حضور فعال و موفق در دنياي مجازي کافي بود، اما امروزه ديگر داشتن يک وب سايت فاکتوري براي موفقيت در اين زمينه نيست، چرا که تعداد سايت هاي رقيب افزايش يافته است. براي پيشي گرفتن از رقبا بايد به دانش بيشتري مجهز شد. موتورهاي جستجو در دنياي پر جمعيت مجازي نقش راهنما را بازي مي کنند. پس بهتر است براي برتر بودن، قوانين و علايق اين راهنماها را بدانيم . ايجاد يک صفحه وب همانند يک کتاب يا يک روزنامه نياز به ترکيب بندي، ظاهري زيبا و گويا دارد و قوانيني براي آن حکم فرماست. يک صفحه وب اگر به صورت استاندارد نوشته شود مي تواند در جذب بازديدکننده تاثير بسزايي داشته باشد. با آشنايي با HTML و CSS مي توانيد به اين هدف نائل شويد .