مقاله اول: ارائه چارچوبی برای مقایسه و ارزیابی تحلیلی به منظور انتخاب رویكرد بهینه درتولید نرم افزار با استفاده از متدولوژی های چابك
امروزه نیاز به تولیدنرم افزارهای دارای تحلیل سریع، مدیریت ساده و سازگار در برابر تغییرات محیط اطراف امری انكار ناپذیر است در متدولوژی های سنتی برنامه ریزی ابتدایی كا رو طراحی سنگین پیش از فرایند تولید امری متعارف است همچنین دراین متدولوژی ها حجم مستندات بسیار زیاد می باشد و درابتدا ی كار لیست نسبتا كاملی از نیازمندی ها لازم است كه این امر موجب كاهش تولید سیستمهای نرم افزاری می گردد به همین دلیل در چند سال اخیر نسل جدیدی از متدولوژی های تولید نرم افزار تحت عنوان متدولوژی های چابك پا به عرصه نهاده اند و با اقبال عمومی بسیار خوبی مواجه شدهاند هدف دراین متدولوژی ها تحویل زودهنگام نرم افزار و جلب رضایت مشتری در طول حیات نرم افزار می باشد. دراین مقاله متدولوژی های چابك را از دیدگاههای مختلف بررسی و تحلیل می نماییم تا مشكل نبود یك چارچوب معین و مشخص برای تولیدنرم افزار با استفاده از این متدولوژی ها را مرتفع سازیم.
كلمات كلیدی:
متدهای چابك، مهندسی نرم افزار، متدولوژی ، فرایند توسعه نرم افزار
مقاله دوم: ارزیابی میزان چابكی متدولوژی XP
روش های چابك از سال 2001 وارد حیطه توسعه نرم افزار شده اند و بسیار مورد توجه و استقبال قرار گرفته اند. با افزایش تعدادمتدولوژی های چابك، مدیران تیم های توسعه نرم افزار و مهندسان نرم افزار نیاز به مكانیزمی جهت انخاب مناسب ترینمتدولوژی چابك برای توسعه پروژه هایشان دارند. در حال حاضر چنین مكانیزمی وجود ندارد، هر چند روش هایی برای مقایسهپیشنهاد شده اند، اما هیچ كدام تمام جنبه های چابكی را پوشش نمی دهند. هدف در این مقاله ارزیابی متدولوژی چابك و متعاقباًمقایسه آن با سایر متدولوژی هاست. در این مقاله به بررسی میزان چابكی متدولوژی چابك توسعه نرم افزار XP پرداخته شده است. در ابتدا یك مجموعه متریك جامع بر اساس اصول و مبانی چابكی تعریف شده است و سپس به محاسبه هر متریك با توجه به تعریف فازها، فعالیت های عملی و نقش های متدولوژی XP پرداخته ایم.
كلمات كلیدی:
چابكی، متدولوژی توسعه نرمافزار چابك، متریك، روش ارزیابی سیگما، متدولوژی
مقاله سوم: آشنایی با متدولوژی های چابك در مدیریت نرم افزار
در دهه اخیر، روشهای توسعه چابك به عنوان روش هایی جدید، متفاوت و موثر مطرح گردیده اند. جدید، بدان جهت كه بیش از ده سال از انتشار اولین مقالات و كتابها دراین زمینه نمی گذرد. متفاوت، بدان جهت كه رویكردهای آنها، ازاصولی پیروی می نمایند كه در مواردی به طور كامل در مقابل روشهای متداول پیشین قرار گرفته است وموثر، بدان جهت كه با اقبال جامعه توسعه دهندگان در مورد توسعه گونه هایی ازپروژه های نرم افزاری روبرو شده است .در چندسال گذشته و از سالهای پایانی قرنبیستم میلادی، توجه فراوانی به این روشها به عنوان راه حل مقابله با تغییرات درمحیط توسعه جلب شده است .این روشها با تاكید بیشتر به نظرات مشتری و تعامل باوی و همچنین تولید نشرهای كوچك و متعدد، سعی در كنترل سریع تغییرات و كمتر نمودن زمان مورد نیاز و هزینه ها دارند. در این مقاله سعی خواهیم نمود ضمن تبین مفهوم چابكی متد XP را به تفصیل مورد برسی قرار داده وسپس چندین ویژگی مهم را در مورد روشهای FDD و DSDM و ASD و Crystal مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم.
كلمات كلیدی:
روشهای چابك، منشور چابكی، ASD ،FDD ، Crystal، DSDM، XP