با توجه به طبقه بندیMaurer و همکارانش ]27[ روش های تشخیص سرقت ادبی به سه دسته تبدیل می شود.در دسته اول تلاش برای بدست آوردن سبک نگارش نویسنده و پیدا کردن هرگونه تغییر ناسازگار در این سبک است.ساختار دسته دوم بر اساس مقایسه چندین سند و شناسایی قطعات مشترک است، دسته سوم یک سند را به عنوان ورودی می گیرد و بعد جستو را در سطح وب اغنجام می دهد تا سندهایی را که از روی آن کپی برداری شده اند را شناسایی کند.به طورکلی روش های سرقت ادبی عبارتند از :
• تشخیص سرقت ادبی با تحلیل سبک نویسنده
• تشخیص سرقت ادبی با مقایسه سندها
• بر اساس معنا
• بر اساس محتوا
• تشخیص سرقت ادبی با جستجوی وب
4-1 تشخیص سرقت ادبی با تحلیل سبک نویسنده
در برخی از موارد ممکن است اصل سند مورد نظر در دسترس نباشد، به عنوان مثال زمانی که کپی از محتوای یک کتاب میشود و نسخهی دیجیتالی آن کتاب موجود نمیباشد در این حالت تمامی روشهای تشخیص سرقت ادبی که بر پایه مقایسه سندها است، ناکارآمد و غیرمفید خواهد بود. بروز این قبیل مشکلات محققان را بر آن داشت که به روش های دیگری در زمینه تشخیص سرقت اسناد که وابسته به مجموعه جمع آوری شده از مراجع اصلی نباشد، بپردازند]27و28[. شناخته شده ترین روش ها، روش بدست آوردن سبک نویسنده است.این روش به تعریف ویژگی های زبانی نویسنده، نیازمند است.شواهد موجود در پشت این مسئله نشان می دهد که هر نویسنده سبک نگارشی خود را دارد. اگر این سبک را با تغییر دادن چندین جمله پشت سر هم و اعمال تغییرات در یک سند به کار رود، آن سند به عنوان یک سرقت ادبی نگاشته می شود]29[. سرقت ادبی را می توان شناسایی کرد.تشخیص سرقت ادبی با استفاده از سبک نویسنده در 5 گروه جای می گیرد :
1- آمار از متن : در سطح حروف عمل می کند.
2- ویژگی های نحوی : سطح نگارش در جمله را در نظر می گیرد.
3- ویژگی های بخشی از سخنرانی یا مکالمه ای : با تعیین کمیت استفاده از کلاس های کلمه
4- مجموعه کلمه های کلاس های نزدیک به هم : کلمات خاص را می شمارد.
5- ویژگی های ساختاری : چگونگی سازمان دهی متن را باز می گرداند.
به طور کلی این روش کاربردی نیست و از آن استفاده نمی شود ]27و28[ . به این خاطر که اثبات سرقت ادبی بدون داشتن شواهدی از اسناد اصلی و مرجع ممكن نیست.این روش را می توان بیشتر برای اسنادی كه بسیار مورد سرقت قرار می گیرند استفاده كرد تا درآینده با مقایسه سبك آن با اسناد دیگر بتوان كپی برداری را شناسایی كرد.
4-2 تشخیص سرقت ادبی با مقایسه سند ها
هدف اصلی از هر سیستم تشخیص سرقت ادبی، برجستهکردن یا پیداکردن قسمتهای مشترک یا کپی شده است. یك كپیبرداری زمانی اتفاق میافتد كه قسمتهایی از متن، بین دو و یا چند سند مشترك باشند. به بیان دیگر سیستم به دنبال پیداكردن قسمتهای همپوشانی شده است. بسته به پیچیدگی زبان، ممكن است یك مفهوم در نگارشهای متفاوتی ارائه شود و یا همان كلمات و عبارات مفهوم دیگری را نشان دهند، بررسی چنین حالاتی نیازمند تحلیل عمیق و استفاده از تكنیكهای پردازش زبان های طبیعی( NLP ) است. در همه حالات نیازمند مجموعهای از اسناد مرجع هستیم. این بخش به طور مختصر تكنیكهای بررسی سرقت ادبی را از لحاظ نحوی و مفهومی را نشان میدهد .
فایل ورد Word
25 صفحه
مقدمه
تشخیص سرقت ادبی با تحلیل سبک نویسنده
تشخیص سرقت ادبی با مقایسه سند ها
تشخیص سرقت ادبی با جستجوی وب
معیارهای شباهت در دو متن
.
الاسهم السعودية