در اين گزارش به بحث در خصوص نحوه کار با آنتولوژيها (مبتني بر نرم افزار Protégé 2000) و همچنين نحوه ادغام آنتولوژيها پرداخته شده است. گزارش در دو بخش تنظيم شده است. در بخش نحست به بررسي نحوه ساخت آنتولوژيها در Protégé 2000 پرداخته ايم. اين بخش شامل مفاهيم اوليه، مفاهيم کاري حوزه آنتولوژي در Protégé 2000 و برخي از جزئيات ضروري براي ساخت آنتولوژي است. در حقيقت اين بخش راهنمايي براي ساخت آنتولوژيها در Protégé 2000 محسوب مي گردد. در بخش بعدي به بررسي روشهاي مختلف ادغام و يکپارچه سازي آنتولوژيها به صورت عمومي پرداخته شده است و در انتها به نحوه عملکرد الگوريتم Prompt در ادغام آنتولوژيها، اجزا و پروژه مثال پرداخته شده است. اين گزارش ضمائم متفاوتي دارد که شامل فايلهاي پروژه مثال و مستندات مربوط به الگوريتم Prompt مي باشد.
در سال هاي اخير ، توسعه آنتولوژي ها – به منزله يک توصيف فرمال و صريح از واژه هاي يک دامنه خاص و ارتباطات ميان آن ها [Gruber 93]- از يک کار آزمايشگاهي در آزمايشگاه هاي هوش مصنوعي به يک کار در کاربردهاي واقعي تبديل شده است. آنتولوژي ها در دنياي وب مقبوليت پيدا مي کنند. آنتولوژي ها در وب يک دامنه وسيع را پوشش مي دهند. اين دامنه وسيع در يک سو، شامل دسته بندي سايت هاي وب (نظير آنچه که در دايرکتوري هاي گوگل و ياهو صورت مي گيرد) دسته بندي محصولات قابل فروش و ويژگي هاي آن ها در يک سايت (نظير سايت Amazon.com) را شامل مي گردد. کنسرسيوم www (W3C)، [1]RDF را توسعه داد (چارچوب توصيف منابع)(Brickloy and Gaha1999).RDF، يک زبان براي کدينگ دانش موجود در صفحات وب، به منظور قابل فهم کردن اين دانش براي عامل هاي الکترونيکي جستجوگر اطلاعات بود. DARPA نيز با همکاري کنسرسيوم www ، زبان [2]DAML را ايجاد کرد. زبان DAML يک توسيع از RDF بود که در آن ساختارهاي توصيفي[3] بيشتري استفاده شده بود. هدف اين ساختارها تسهيل تعامل عامل ها در وب بود(Hendler and Mcguinness 2000)
آنتولوژي يک واژه مشترک براي پژوهشگراني که نياز به ” اشتراکي کردن اطلاعات” در يک حوزه و دامنه خاص دارند، تعريف مي کند. اين واژه نامه شامل تعاريف قابل فهم توسط ماشين ، از مفاهيم پايه يک دامنه و ارتباطات ميان آنها است.
…
[1] – Resource Description FrameWork [2] – DARPA Agent Markeup lang [3]- expressive construct