نظر به پيشرفتهای گستردهی هوش مصنوعی، میتوان از آن در حل برخی از مسائل دشوار یا پرهزینه در علوم اسلامی بهره گرفت و با صرفهجویی در وقت و همچنین افزایش دقت، گام بلندی در جهت پیشرفت این علوم برداشت. به علاوه با بهکارگیری ابزار قدرتمندی همچون هوش مصنوعی توسط محققین، دریچههای تازهای از مسائل جدید علمی گشوده خواهد شد.
گستردگی موضوعات، مبانی و اطلاعات متعدد، عدم امکان عملی التفات همه جانبه به تمام علوم دينی در یک لحظه، ضرورت جستوجوی عمیق و دقیق و هوشمند در میان کتب و … از مواردی هستند که به روشنی بر ضرورت توجه به حضور هوش مصنوعی در مسیر استنباط علوم اسلامی حکم میکنند.
بیترديد اين اقدام نیز همچون ساير اقدامات علمی-اجتماعی میبايست آسیب شناسی شود و گامهای دقيق و مطمئنی برای زمينهسازی اين حضور فراهم شود ولی لزوم شناخت آفات و آسيبها و مقابلهی با آنها، منافاتی با ضرورت حرکت به سمت استفاده از اين ابزار قدرتمند در راه تولید علوم اسلامی ندارد.
در همین راستا، اولين همايش ملی «هوش مصنوعی و علوم اسلامی» بهمنظور همافزايی و تبيين بيشتر اهداف و توانايیها، در ۲۸ فروردین ماه سال ۱۳۹۹ در قم برگزار خواهد شد تا با گردهمایی صاحب نظران علوم حوزوی و دانشگاهی، علاوه بر شناخت ظرفیتها، فرصتها و تهدیدها، زمینههای هر چه بهتر این خیزش محقق گردد.
- بررسی فقهی و تحلیلی
- نظریه پردازی و الگوسازی
- تحلیل فرصتها و تهدیدها
- طراحی الگوریتم و هستاننگار
- استدلالورزی و مدلسازی منطقی
- برنامههای کاربردی و تعاملی هوشمند
- ساخت پیکره و طراحی ابزارهای پایهای و میانی
نظر به تخصص جنابعالی در حوزه های مرتبط از شما اندیشمند گرامی دعوت میشود تا با ارسال مقاله به همایش و همچنین حضور و طرح ایده های خود باعث ارتقای سطح همایش و هم افزایی اندیشه ها و نظرات نوین در این زمینه باشید. جهت اطلاع بیشتر از شرایط همایش به سایت همایش به نشانی http://aiis.najafsys.ir مراجعه بفرمایید.
بی صبرانه منتظر حضور ارزشمند شما هستیم
الاسهم السعودية